Ingrediënten*
- 300 g zalmfilet
- 300 g spinazie
- 175 g cannellinibonen
- 2 tl dijonmosterd
- 90 g witte kaas in olie (koelvers)
- 2 el kappertjes
- 2 eetrijpe avocado's
- 4 meergranenbollen
- Keukenmachine
* voor 4 personen.
Bereiding
Snijd de zalm in stukken. Maal de helft van de spinazie in de keukenmachine grof. Laat de bonen uitlekken en voeg samen met de zalm, mosterd, peper en eventueel zout aan de keukenmachine toe en maal fijn. Vorm met natte handen voor elke persoon 1 bal van het zalmmengsel en duw plat.
Verhit 1 el olie uit het bakje van de witte kaas in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Maak ondertussen de kom van de keukenmachine schoon. Maal 100 g spinazie en de witte kaas met de rest van de olie uit het bakje en de kappertjes tot een pesto. Breng op smaak met peper.
Verhit 1 el olie uit het bakje van de witte kaas in een koekenpan en bak de zalmburgers in 10 min. op middelhoog vuur goudbruin en gaar. Keer halverwege.
Maak ondertussen de kom van de keukenmachine schoon. Maal 100 g spinazie en de witte kaas met de rest van de olie uit het bakje en de kappertjes tot een pesto. Breng op smaak met peper.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten