Ingrediƫnten*
- 350 gr. fussili (wokkelpasta)
- 2 el. olijfolie
- 3 flinke preien, in halve ringen
- 2 rode paprika's, in stukjes
- 300 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
- versgemalen zwarte peper
- 30 gr. basilicumblaadjes
- 4 el. extra vergine olijfolie
- 2 teentjes knoflook
- 1 el. Pecorino, geraspt
- 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el. pijnboompitten
- zout
* voor 3-4 personen.
Bereiding
Maak de pesto (zie basisrecepten). Kook de fussili volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak de paprika ca. 5 minuten al omscheppend. Voeg de prei toe en bak deze enkele minuten mee. Voef de gerookte kip en laat het geheel; goed doorwarmen. Schep de afgegoten pasta erdoor en roer tot slot de pesto door het geheel. Breng op smaak met peper. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten