vrijdag 18 maart 2016

PPPP: pasta, prei, paprika, pesto met gerookte kip

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een eenvoudige pastamaaltijd. Ik heb zelf pesto gemaakt en die gecombineerd met fussili, prei en paprika. Daarnaast heb ik er nog reepjes gerookte kipfilet doorheen gedaan. Zo klaar, dus ideaal voor een doordeweekse avondmaaltijd.
Ingrediƫnten*

  • 350 gr. fussili (wokkelpasta)
  • 2 el. olijfolie
  • 3 flinke preien, in halve ringen
  • 2 rode paprika's, in stukjes
  • 300 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
  • versgemalen zwarte peper
Voor de pesto:
  • 30 gr. basilicumblaadjes
  • 4 el. extra vergine olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 el. Pecorino, geraspt
  • 30 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el. pijnboompitten
  • zout


* voor 3-4 personen.
Bereiding
Maak de pesto (zie basisrecepten). Kook de fussili volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verhit de olie in een ruime koekenpan of hapjespan en bak de paprika ca. 5 minuten al omscheppend. Voeg de prei toe en bak deze enkele minuten mee. Voef de gerookte kip en laat het geheel; goed doorwarmen. Schep de afgegoten pasta erdoor en roer tot slot de pesto  door het geheel. Breng op smaak met peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: