Ingrediƫnten*
- 350 gr. mini fussili
- 3 el. olijfolie
- 1 winterwortel, in kleine blokjes
- 1 grote ui, grof gehakt
- 1 rode paprika, in kleine blokjes
- 1 courgette, in kleine blokjes
- 1 struik broccoli, in kleine roosjes
- 4 teentjes knoflook, grof gehakt
- 2 tl. pikante paprikapoeder
- 4 tl. Italiaanse kruiden
- versgemalen zwarte peper
- 2 blikjes tonijn in olie, uitgelekt
- 150 geraspte oude kaas
- verse blaadjes basilicum
- 350 gr. mozzarella, in dunne plakken
- 4 trostomaten, in dunne plakken
- versgemalen zwarte peper
- extra vergine olijfolie
* voor 4 personen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht) of 200 (gewone oven). Kook de fussili volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Verhit de olijfolie in een hapjespan en bak de winterwortel met ui even op hoog vuur en laat dan nog ca. 5 minuten op middelhoog vuur rustig fruiten. Voeg de paprika, courgette, broccoli en knoflook toe en bak deze nog 5 minuten mee. Maak de tonijn los met een vork en schep deze door het groentemengsel. Breng op smaak met de paprikapoeder en Italiaanse kruiden en peper. Schep vervolgens de afgegoten fussili door het geheel. Doe de pasta in een ruime ovenschaal en strooi de kaas eroverheen. Zet in de oven en laat de schotel in ca. 20 minuten een mooi goudbruin korstje krijgen.
Maak intussen de salade caprese: maak 4 bordjes met daarop steeds om en om een plakje tomaat, een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Gebruik per persoon 1 tomaat. Druppel er wat mooie lijfolie over en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
Haal de pastaschotel uit de oven en verdeel over de borden. Eet smakelijk!
Maak intussen de salade caprese: maak 4 bordjes met daarop steeds om en om een plakje tomaat, een plakje mozzarella en een blaadje basilicum. Gebruik per persoon 1 tomaat. Druppel er wat mooie lijfolie over en bestrooi met wat versgemalen zwarte peper.
Haal de pastaschotel uit de oven en verdeel over de borden. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten