vrijdag 22 januari 2016

Rijst met chorizo, boontjes en tomaatjes

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept met lekker pittige chorizo. Uitgebakken met ui, boontjes en romaatjes (kleine romatomaatjes) in twee kleuren. Lekker, snel klaar en het ziet er ook nog leuk uit.
Ingrediƫnten*
  • 150 gr. pandanrijst
  • 350 gr. chorizo, in dunne plakjes
  • 2 uien, grof gehakt
  • 500 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 150 gr. rode en oranje romaatjes, gehalveerd

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Bereid de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de boontjes in ca. 12 minuten beetgaar. Bak de chorizo ca. 5 minuten in een droge hapjespan of wok. Schep de ui erdoor en bak nog 5 minuten mee. Voeg de afgegoten boontjes toe, schep deze door het mengsel en roerbak nog even mee. Schep tot slot de romaatjes erdoor. Laat kort goed doorwarmen en haal de pan van het vuur. Schep de rijst op de borden en verdeel het groentemengsel erover. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Coby ter Maaten zei

Dit recept laatst gemaakt. Lekker makkelijk. En het was heerlijk. Ga ik zeker nog eens maken