maandag 29 mei 2017

Maaltijdsalade met garnalen, haricots verts en puntpaprika

Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een lichte maaltijdsalade, die toch goed vult. De basis bestaat uit krielaardappeltjes in de schil. Daarnaast heb ik er rauwe puntpaprika en beetgaar gekookte haricots verts doorgedaan. Tot slot kort gebakken verse grote garnalen e wat zwarte olijven. Dit alles op smaak gebracht met een dressing van yoghurt, mosterd, knoflook, kerrie- en paprikapoeder. In ca. een half uur te bereiden.
Ingrediƫnten*
  • 500 gr. krielaardappeltjes in de schil
  • 300 gr. haricots verts, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 puntpaprika's, schoongemaakt en in stukjes
  • 2 el. zwarte olijven zonder pit
  • 2 el. olijfolie
  • 300 gr. rauwe gepelde grote garnalen
Voor de dressing
  • 4 el. magere (biologische) yoghurt
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl. kerriepoeder
  • 1 tl. (pikante) paprikapoeder
  • zeezout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 3-4 personen.
Bereiding
Kook de aardappelen 10 minuten. Laat ze iets afkoelen en snijd ze daarna in kwarten. Kook intussen de haricots verts ca. 5 minuten beetgaar. Meng de yoghurt, mosterd, kerrie- en paprikapoeder tot een mooie gladde dressing. Pers de knolook erboven uit en schep deze erdoor. Breng op maak met zout en peper. Schep de warme krieltjes en haricots verts door de dressing. Voeg de stukjes paprika toe. Verhit de olie in een koekenpan en bak de garnalen in een paar minuten net gaar. Schep de warme garnalen met de olijven door de salade. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: