woensdag 30 juni 2010

Zuurkool-rijstschotel met gerookte zalm

Vanavond eten we een zuurkoolschotel met rijst. Zuurkool? In de zomer op een dag dat het buiten 27 graden is? Jazeker, deze variant is zeer geschikt voor een zomerse dag.


Ingrediƫnten
  • 150 g (basmati)rijst
  • 500 g biologische zuurkool
  • 50 ml appelsap
  • 1 bakje Boursin cuisine Knoflook & Fijne kruiden 
  • 200 g gerookte zalm, in snippers
Bereiding
Kook de rijst in 8 min., giet af en laat nog ca. 10 min. staan met deksel op de pan. Kook de zuurkool in de appelsap in 10-12 min. beetgaar. Verwarm de boursin in een ruime pan tot een warme gladde saus ontstaat. Laat niet koken. Roer op het laatst de zalmsnippers erdoor en warm nog even mee.
Meng de zuurkool en de rijst door de saus en breng op smaak met versgemalen zwarte peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: