zondag 27 juni 2010

Tonijntaart met een zomerse salade (6 pers.)

Een bezoekje aan vrienden in Friesland hebben we afgesloten met een heerlijke maaltijd: een tonijntaart vergezeld van een friszoete salade met mango. Heerlijk voor een van de warmste dagen van dit jaar tot nu toe,

Ingrediƫnten

  • 6 plakken filobladerdeeg
  • 60 g. gesmolten boter
  • 425 g. uitgelekte tonijn (blik)
  • 6 el. mayonaise
  • 4 sjalotjes, gesnipperd
  • 4 eieren, losgeklopt
  • 250 ml. slagroom
  • 6 el. cheddar, geraspt
  • 1 el. dille, gehakt
voor de salade
  • 1 zak gemengde sla
  • 3 trostomaten, in blokjes
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 1 mango, in blokjes
  • 3 el. extra vergine olijfolie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden (traditionele oven, heteluchtoven op 160 graden). Leg een vel filodeeg uit en bestrijk dit met gesmolten boter. Leg een tweede vel met de rand over het eerste en bestrijk met boter. Herhaal dit tot alle vellen filodeeg gebruikt zijn.
Vet een langwerpige ondiepe bakvorm van 21x29 cm. (of ronde quichevorm van 24 cm.) in en leg daarin het filodeeg. Sla de randen naar binnen.
Voor de vulling: vermeng alle ingrediĆ«nten goed en giet in de met filodeeg beklede vorm. Bak ca. 35 minuten in de oven tot het geheel lichtbruin en stevig is.

Salade
Meng alles goed en schep de olijfolie erdoor. Laat ca. 5 minuten staan en schep nog een keer goed om.

Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: