zondag 26 september 2010

Thaise rundercurry met peultjes en sugar snaps en naan

Vanavond eten we weer een iets met een onmiskenbaar Thaise invloed. Een pittige curry met kokosmelk, limoen en koriander. Ik heb het deze keer gecombineerd met naanbroodjes, maar het kan ook net zo goed met rijst.
Ingrediƫnten
  • 3 el. zonnebloem- of arachide-olie
  • 250 gr. peultjes, schoongemaakt
  • 250 gr. sugar snaps, schoongemaakt
  • 250 gr. biologische biefstuk, in zeer kleine blokjes
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 3 el. rode currypasta
  • 4 kleine naanbroodjes
  • 150 ml. kokosmelk
  • sap van 1 limoen
  • 3 el. korianderblad, grofgehakt
  • zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verhit de olie in een (gietijzeren) wok en roerbak de peultjes en sugar snaps met wat zout gedurende 5 min. op hoog vuur. Voeg de biefstuk en knoflook toe en roerbak deze totdat het vlees net bruin is. Roer de currypasta en de kokosmelk erdoor en laat het geheel nog een paar minuten pruttelen op laag vuur, tot de kokosmelk tot de helft is ingekookt. Bak de naanbroodjes intussen 3 minuten in de oven. Haal de wok van het vuur en roer er het limoensap en 3/4 van de koriander door. Doe de curry direct op de borden en strooi er ter garnering nog wat koriander overheen. Serveer er  de naanbroodjes bij. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: