zaterdag 25 september 2010

Paella met chorizo, mosselen, garnalen en paprika

Altijd weer lekker een paella. Het recept is vast niet zoals de Spanjaarden het maken, maar het is wel lekker. Het geeft ook een lekker zonnig gevoel en dat is voorla prettig als je dit eet met slecht weer.
Ingrediƫnten
  • 200 gr. chorizo, in stukjes
  • 2 el. olijfolie
  • 2 rode paprika's, zaadlijsten verwijderd en in stukjes
  • 150 gr. rijst
  • 50 ml. witte wijn
  • 500 ml. visbouillon
  • 0,05 gr. saffraandraadjes (1 zakje)
  • 200 gr. gekookte garnalen
  • 150 gr. gekookte mosselen
  • zout
  • peper
Bereiding
Verhit een grote droge koekenpan en bak daarin de chorizo. Neem de stukjes chorizo uit de pan en verwijder het vet. Doe de olie in de pan en bak de paprika op middelmatig vuur ca. 10 minuten. Schenk de rijst en de wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Voeg de bouillon en de saffraan toe en laat het geheel met een deksel op de pan ca. 10 min.zachtjes koken, tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Voeg tot de chorizo, garnalen en mosselen toe en laat het geheel goed doorwarmen. Breng op smaak met zout en peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: