Ingrediƫnten
- 1 pizzabodem
- 100 ml. passata di pomodoro
- 1 tl. gedroogde oregano
- 1 tl. gedroogde salie
- 1 tl. gedroogde basilicum
- versgemalen zwarte peper
- 250 gr. chorizo, in plakjes
- 2 rode paprika's geroosterd (pot), in smalle repen
- 1 blikje artisjokharten, gehalveerd
- 1 potje groene olijven in plakjes
- 250 gr. extra belegen kaas, in plakjes
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg 2 vellen keukenpapier in een een ovenschaal en verdeel daarover de plakjes chorizo. Zet de schaal in de magnetron en bak de worst in 5 minuten op 700 watt uit. Verdeel de passata over de bodem en bestrooi deze met de kruiden en de peper. Verdeel de chorizo over de passata. Leg er vervolgens de artisjokharten, paprikareepjes en olijven op. Verdeel tot slot de kaas over het geheel. Zet de pizza 11 minuten in de voorverwarmde oven. Snijd de pizza in 12 punten (buffet) of in kwarten (maaltijd). Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten