maandag 3 januari 2011

Vegetarische curry met mie

Vanavond eten we een vegetarische curry van geroerbakte sperziebonen, gele en rode paprika. Deze curry heeft geen vlees of vis nodig. De groenten geven al voldoende smaak en body aan het gerecht. De limoen en de verse koriander geven het geheel een extra lekker accent. Deze keer heb ik de curry gecombineerd met eiermie.
Ingrediƫnten
  • 400 gr. sperziebonen
  • 3 el. arachide-olie
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 el. milde curry pasta (Patak's)
  • 200 ml. kokosmelk
  • 1 el. ketjap manis
  • 15 gr. verse koriander, grofgehakt
  • sap van 1 limoen
  • zeezout
  • 125 gr. eiermie
Bereiding
Maak de boontjes schoon en halveer ze. Kook ze 5 minuten in wat water. Snijd de paprika's in smalle repen en halveer deze. Verhit de olie in een gietijzeren wok en roerbak de groenten met de ketjap en de currypasta en een klein beetje zeezout gedurende ca. 10 minuten op hoog vuur. Zet het vuur laag en giet de kokosmelk erbij. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes smoren. Bereid intussen de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de koriander en het limoensap met de curry en haal de pan van het vuur. Roer de mie door de curry of serveer de mie apart met de curry erover geschept. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: