Ingrediƫnten
- 6 plakjes diepvriesbladerdeeg, ontdooid
- 10 gr. (room)boter
- 600 gr, broccoli, in kleine roosjes
- 3 bosuitjes, in dunne ringen
- 5 plakken gerookte biologische achterham
- 400 gr. gerookte kipfilet, in reepjes
- 250 gr. jong belegen kaas met (Italiaanse)kruiden, in plakjes
- 4 eieren
- 150 ml. slagroom
- 2 tl. tuinkruidenbouillonpoeder
- versgemalen zwarte peper
Materiaal
- quichevorn (24-26 cm.)
- steunvulling van bv. droge spliterwten
- bakpapier
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de bladerdeegplakjes op elkaar en rol ze met een deegroller tot een ronde bodem,ca. 3 cm. groter dan de quichevorm. Vet de quichevorm licht in met de boter. Bekleed de vorm met het bladerdeeg, leg er een vel bakpapier in en verdeel daarover de steunvulling. Zet de vorm ca. 12 minuten inde voorverwarmde oven.
Kook de broccoliroosjes ca. 5 minuten in weinig water.
Leg de plakken ham op de voorgebakken bodem. Meng de afgegoten broccoli met de kipfilet en bosui en verdeel dit over de bodem. Klop de eieren los met de slagroom, tuinkriudenbouillonpoeder en ruim peper en giet dit over de vulling. Verdeel tot slot de plakjes kaas erover. Zet de taart ca. 35 minuten in de oven. Serveer de taart in 12 punten (buffet) of in kwarten (volledige maaltijd). Eet smakelijk!
1 opmerking:
Heerlijk z'n quiche! Je kan hem ook in minivorm maken, dat doe ik altijd voor borrels of andere hapjes gelegenheden. Op http://www.miniquiche.nl/quiche-maken.html kan je er een aantal vinden.
Succes! RJ
Een reactie posten