woensdag 31 augustus 2011

Voorgerecht: Bladerdeeg gevuld met Roquefort en zongedroogde tomaatjes

Vanavond eten we als voorgerecht bij de kalfsrolletjes in portsaus deze lekker pittige bladerdeegpakketjes. Heel eenvoudig en snel klaar te maken.
Ingrediƫnten*
  • 2 plakjes bladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 100 gr. Roquefort (blauwschimmelkaas), in kleine blokjes
  • 6 zongedroogde tomaatjes, in smalle reepjes
  • 1 ei
* voor 2 volwassenen.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Verdeel de Roquefort en reepjes tomaat over de plakjes bladerdeeg. Vouw elk plakje vanuit een hoek tot een driehoekig pakketje en druk de randen goed aan. Maak eventueel met een vork een streepjespatroon dwars op de naden. Klop het ei los en besmeer de pakketjes ermee. Leg de pakketjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet deze in de oven. Laat in 15 minuten goudbruin worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: