Ingrediƫnten*
- 3 sjalotten, grof gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 3 el. olijfolie
- 1 biologische pompoen
- 1 blokje kipbouillon
- 1 blokje bospaddenstoelenbouillon
- 1 liter heet water
- 200 gr Zeeuws spek (stukje), in reepjes
- 1 struik broccoli, alleen de roosjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- 2 tl. gemberpoeder
- versgemalen zwarte peper
- 2 stokbroden, in stukken gesneden
Keukenapparatuur
- Staafmixer
* voor 4 volwassenen.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit de sjalotjes er enkele minuten in. Was intussen de pompoen goed (schil wordt meegekookt), snijd de steel en onderkant er af. Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten en zaadlijsten. Snijd de parten in stukken. Fruit de knoflook kort mee en doe vervolgens de pompen erbij. Schep goed om. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en giet 1 liter heet water erbij. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken. Bak intussen de spekreepjes op laag vuur uit. Pureer de pompoensoep goed met de staafmixer. Roer de broccoli, paprika en gemberpoeder erdoor en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Roer tot slot de spekreepjes door de soep en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer de soep met het stokbrood. Eet smakelijk!
1 opmerking:
Heerlijk soepje, met zo slecht weer buiten is het binnen een zonnetje in je huis. Heerlijk van smaak en makkelijk te maken.
Een reactie posten