vrijdag 11 oktober 2013

Spaghetti met een saus van tomaten, haricots verts en runderworstjes

Spaghetti met een saus van tomaten, haricots verts en runderworstjes
Wat eten we vanavond? Vandaag een recept voor een snelle en makkelijke spaghettimaaltijd. De saus heb ik gemaakt van tomatenblokjes uit blik, wat verse haricots verts en biologische runderworstjes. Voor de smaak heb ik er flink wat knoflook en verse rozemarijn aan toegevoegd. Dit maaltje staat binnen een half uur op tafel. Een ideale maaltijd voor een doordeweekse dag dus.
Ingrediƫnten*
  • 300 gr. spaghetti
  • 2 el. olijfolie
  • 6 biologische runderchipolata (of andere worstjes)
  • 300 gr. haricots verts (of sperziebonen), schoongemaakt en in stukjes van 2-3 cm
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 3 flinke tenen knoflook
  • 5 takjes verse rozemarijn, de blaadjes fijn gehakt
  • 75 gr. Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • (zee)zout
  • versgemalen zwarte peper

* voor 2 volwassenen en 1 kind.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan of braadpan. Bak de worstjes in 5-10 minuten rondom goudbruin. Haal de worstjes uit de pan. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Doe de haricots verts, de tomatenblokjes en rozemarijn in de koekenpan, breng aan de kook en laat op laag vuur zachtjes pruttelen. Snijd de worstjes in stukjes van ca. 0,5 cm. Schep de stukjes worst door de saus en laat pruttelen. Breng de saus op smaak met zout en peper. Giet de spaghetti af. Schep de spaghetti op de borden en verdeel de saus erover. Strooi tot slot de geraspte kaas over het geheel. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: