zondag 13 oktober 2013

Pompoensoep met broccoliroosjes, paprika en spekreepjes

Pompoensoep met broccoliroosjes, paprika en spekreepjes
Wat eten we vanavond? Het recept van vandaag is voor een goed gevulde pompoensoep. Het is oktober en zeer herfstig buiten, dus dat past heel goed. De biologische pompoen heb ik goed gewassen en daarna met schil en al gekookt. Voor wat extra vulling en smaak heb ik er kort meegekookte broccoliroosjes, stukjes rode paprika en reepjes uitgebakken Zeeuws spek aan toegevoegd. Bij de soep heb ik stokbrood geserveerd.
Ingrediƫnten*
  • 3 sjalotten, grof gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 3 el. olijfolie
  • 1 biologische pompoen
  • 1 blokje kipbouillon
  • 1 blokje bospaddenstoelenbouillon
  • 1 liter heet water
  • 200 gr Zeeuws spek (stukje), in reepjes
  • 1 struik broccoli, alleen de roosjes
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 2 tl. gemberpoeder
  • versgemalen zwarte peper
  • 2 stokbroden, in stukken gesneden
Keukenapparatuur
  • Staafmixer

* voor 4 volwassenen.
Bereiding
Verhit de olie in een ruime (soep)pan en fruit de sjalotjes er enkele minuten in. Was intussen de pompoen goed (schil wordt meegekookt), snijd de steel en onderkant er af. Snijd de pompoen in parten en verwijder de pitten en zaadlijsten. Snijd de parten in stukken. Fruit de knoflook kort mee en doe vervolgens de pompen erbij. Schep goed om. Verkruimel de bouillonblokjes erboven en giet 1 liter heet water erbij. Breng aan de kook en laat 20-25 minuten zachtjes koken. Bak intussen de spekreepjes op laag vuur uit. Pureer de pompoensoep goed met de staafmixer. Roer de broccoli, paprika en gemberpoeder erdoor en laat nog een paar minuten zachtjes koken. Roer tot slot de spekreepjes door de soep en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Serveer de soep met het stokbrood. Eet smakelijk!

1 opmerking:

Saskia zei

Heerlijk soepje, met zo slecht weer buiten is het binnen een zonnetje in je huis. Heerlijk van smaak en makkelijk te maken.