dinsdag 19 januari 2010

Tagliatelle met wortel en venkel en gegrilde zalm

Vandaag een pasta met lekkere verse groenten en snel gegrilde zalm. Een simpel gerecht, in ca. 30 minuten op tafel. Pasta en vis, dat gaat er altijd wel in. Zeker als de zalm zoals in dit geval kort maar wel knapperig gegrild is.

Wat heb je nodig (4 pers)
  • 400 gr. verse (rode) tagliatelle
  • 2 venkelknollen, fijn gesneden
  • 400 gr. wortelen, in dunne plakjes
  • 500 gr. zalmfilet
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 dl. rode wijn
  • 2 el. olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • tabasco
En nu aan de slag
Verhit de olie in een ruime koekenpan. Voeg de wortel toe en bak deze op een hoog vuur gedurende ca. 7 minuten, totdat ze licht beginnen te caramelliseren Schep ze regelmatig om. Voeg de venkel toe en bak het geheel al omscheppend nog 5 minuten op hoog vuur. Draai het vuur laag, voeg de knoflook en tijm toe en laat langzaam doorgaren. 
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand. Leg de zalm op en licht ingevet stuk aluminiumfolie op het rooster.
Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking.
Zet het vuur onder het groentemengsel weer hoog, voeg de wijn toe en laat de alcohol snel verdampen. Zet het vuur weer laag, voeg de tomatenpuree toe, voeg naar smaak een paar druppels tabasco toe en roer deze door de groente.
Grill de zalm in ca. 3 minuten vlak onder de grill. Laat even rusten en snij in 4 stukken.
Roer de tagliatelle door de groente.
Serveer de pasta op een ruim bord en leg de zalm erbij.
Een verrassende pastamaaltijd met knapperige groenten en sappige zalm. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: