dinsdag 16 februari 2010

Kabeljauwburgers met pasta en spinazie

Vandaag weer eens iets uit eigen koker. Een andere manier om kabeljauw klaar te maken: als een soort hamburger.


Dit heb je nodig (2 volw. & 1 kind)

  • 250 gr. penne rigate
  • 500 gr. spinazie a la crème (diepvries, ontdooid)
  • 350 gr. kabeljauwfilet
  • 1 ei
  • 30 gr. paneermeel
  • 2 tl. dille
  • tabasco
  • 40 gr. margarine (of 3 el. olijfolie)
  • pecorino romano, geraspt
Zo maak je het
Hak de kabeljauw in zeer kleine blokjes. Doe de kabeljauw in een kom en breng op smaak met (zee)zout, versgemalen zwarte peper, dille en enkele druppels tabasco. Meng het ei en paneermeel erdoor. Vorm ballen van de kabeljauw en druk deze voorzichtig plat tot burgers. 
Kook de penne in 11 minuten beetgaar. Verwarm de spinazie op een laag vuur.
Verhit de margarine (of olie) in een koekenpan. Doe de visburgers in de pan en bak ze 4 minuten aan elke zijde totdat ze goudbruin zijn.
Giet de penne af en roer de warme spinazie erdoor. Schep de penne met de spinazie op de borden en strooi er ruim pecorino overheen. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: