woensdag 10 februari 2010

Rode kool met kruidenkaassticks

De kaassticks zijn eigenlijk dikke repen kaas die eruit zien als vissticks. Dit in combinatie met biologische rode kool en rösti-rondjes.



Ingrediënten (2 volw. & 1 kind)

  • 10 rösti-rondjes
  • 500 gr. biologische rode kool (zak)
  • 400 gr. kaas met kruiden (stukje)
  • 2 eieren
  • 10 el. paneermeel
  • 3 el. olijfolie
Bereidingswijze
Verwarm de heteluchtoven voor op 210 graden (gewone oven 230). Warm de rode kool langzaam op. Doe de rösti-rondjes in de oven en bereidt ze volgens de aanwijzing op de verpakking. Klop de eieren los in een diep bord. Strooi de paneermeel op een plat bord. Snijd de kaas in repen van ca. 1 cm. dik. Haal elke reep eerst door het ei en daarna door de paneermeel. Zorg ervoor dat de kaas rondom is bedekt. Herhaal dat met elke reep kaas, zodat een dubbel paneerlaag ontstaat. Als de rösti-rondjes bijna klaar zijn en rode kool warm, verhit de olie in een koekenpan. Doe, als de olie heet is, de kaassticks in de pan en bak ze snel (in 4 min.) knapperig en bruin. Draai ze na 2 minuten. Zorg ervoor dat de kaas net zacht is, maar niet uit de paneerlaag loopt. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: