vrijdag 5 maart 2010

Tomaten-saffraanrisotto met perzik-kaashamburger

Hamburgers op een geheel andere manier met een zoet accent. Gecombineerd met een lekkere tomatenrisotto.


Ingrediƫnten (2 volw. & 1 kind)

  • 175 arborio rijst
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 2 el. olijfolie
  • 20 gr. roomboter
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 blokje bospaddestoelenbouillon, fijn gehakt
  • 200 ml. droge witte wijn
  • enkele draadjes saffraan
  • 2 el. platte peterselie, grof gehakt
  • 3 hamburgers
  • 3 halve perziken
  • 3 grote plakken (oude) kaas
Bereiding
Verhit de olie met de boter in een grote koekenpan. Fruit de ui in enkele minuten goudbruin. Fruit de knoflook 1 minuut mee. Roer de rijst erdoor en bak enkele minuten mee op laag vuur. Verwarm de wijn en doe deze bij de rijst. Blijf roeren totdat de wijn is opgenomen door de rijst. Doe de tomatenblokjes in een kleine pan, voeg het bouillonblokje toe en verwarm het geheel. Doe steeds enkele scheppen tomaat bij de rijst en roer door en laat de rijst het vocht langzaam opnemen met een deksel op de pan. Voeg pas de volgende scheppen toe als het vocht helemaal is opgenomen. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer halverwege de saffraan erdoor.
Verwarm intussen de grill voor op de hoogste stand en grill de hamburgers tot ze gaar zijn.
Breng de risotto op smaak met versgemalen zwarte peper en peterselie.
Leg op elke hamburger een halve perzik en een plak kaas. Laat de kaas onder de grill net smelten (30-60 seconden). Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: