zaterdag 3 april 2010

Ananasspiesen met chocolade-ijs (nagerecht)

Wat eten we vanavond? Als nagerecht van een driegangendiner met vrienden heb ik gegrilde ananasspiesjes geserveerd. De ananas is gemarineerd in een siroop van suiker, limoen en sinaasappel. Daarbij heb ik 3 chocolade-ijs geserveerd (Hertog). De basis van het recept van de ananas is afkomstig uit Delicious (april 2010). Ik heb het iets aangepast.
De andere gangen van het diner waren:

Ingrediënten (4 pers.)
  • 1 rijpe ananas, geschild, harde kern verwijderd, in blokjes van ca. 2 cm.
siroop
  • 4 el. donkerbruine basterdsuiker
  • 1 tl. kaneelpoeder
  • geraspte schil en sap van 1 (liefst biologische) limoen
  • geraspte schil en sap van 1 (liefst biologische) sinaasappel

Bereiding
Verwarm alle ingrediënten voor de siroop in een pan met 100 ml. heet water tot de suiker is opgelost. Leg de blokjes ananas erin en zet minimaal 1 uur in de koelkast. Leg intussen 8 satéprikkers in koud water.
Rijg 4 stukjes ananas aan elke spies. Verhit een grillpan of -plaat en rooster de spiesen 4-5 min., bedruip ze af en toe met de siroop to de ananas een heerlijke kleverige karamellaag heeft. Serveer meteen met het ijs. 


Dus vanavond eten we als nagerecht ananasspiesen. Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: