zaterdag 3 april 2010

Hachee met rode kool

Wat eten we vanavond? Een herfstachtige dag, dat vraagt om een wat steviger maaltijd. Vandaag dan ook hachee, rode kool met appeltjes en gekookte aardappelen. Simpel, maar (h)eerlijk.

Ingrediƫnten
  • 400 gr. mager rundvlees, in blokjes
  • 4 uien, in halve ringen
  • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 3 el. bloem
  • 25 gr. roomboter
  • 3 el. olijfolie
  • 150 ml. rode wijn
  • 150 ml. water
  • half blokje runderbouillon, fijngehakt
  • 2 laurierblaadjes
  • 5 kruidnagelen
  • 3 tl. speculaas-/koekkruiden
  • 500 gr. aardappelen
  • 500 gr. biologische rode kool met appel (zakje) 

Bereiding
Verhit de boter en olijfolie in een pan met dikke bodem, bij voorkeur een gietijzeren pan. Bak de uien 10 minuten op hoog vuur, schep regelmatig om. Voeg de knoflook toe en laat nog enkele minuten op middelhoog vuur meebakken. Bestrooi het vlees met zout, peper en bloem. Voeg het vlees toe aan de uien en bak het bruin. Schep regelmatig om.
Verwarm de wijn en het water in de magnetron en voeg toe aan het vlees. Doe de laurierbladeren, de kruidnagelen, de speculaaskruiden en het verkruimelde bouillonblokje erbij. Laat ca. 3 uur op zeer laag vuur stoven.
Kook intussen de aardappelen in ca. 15 minuten gaar en verwarm de rode kool in de magnetron 5 minuten op 600 watt.
Haal de laurierbladeren en kruidnagelen eruit en breng indien nodig op smaak met zout en peper. Als de hachee te dun is, bind deze dan met wat maizena. 


Dus vanavond eten we hachee met rode kool. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: