Ingrediƫnten (2 pers.)
- 500 gr. asperges
- 350 gr zalmfilet
- 500 gr. krieltjes in de schil (nieuwe oogst)
- 100 gr. roomboter
- 3 el. bloem
- 1 tl. dragon
- 1 eierdooier
- 1 limoen, uitgeperst
Bereiding
Schil de asperges vanaf ca. 1 cm onder de kop en snijd het onderste, houtige stuk (2-3- cm.) eraf. Kook de asperges in ruim water gedurende 20-25 minuten zachtjes.
Kook de krieltjes in ca. 15 minuten gaar.
Haal de asperges uit de pan, bewaar het kookvocht en laat ze even uitlekken op een schone theedoek.
Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
Snijd de zalmfilet in blokjes van ca. 3x3 cm. Doe de zalm in een ovenschaal en grill ze ca. 7 minuten. De zalm hoeft niet helemaal gaar te zijn. Bestrooi de zalm met zeezout en versgemalen peper.
Smelt de roomboter. Roer de bloem erdoor. Doe er in kleine hoeveelheden tegelijk het aspergekookvocht bij en roer steeds goed door. Stop als een mooie gladde saus is ontstaan. Haal de pan van het vuur en roer het limoensap en de eierdooier erdoor. Breng op smaak met zout, peper en dragon.
Leg de krieltjes op de borden en leg de asperges ernaast. Schik de zalmblokjes ernaast en schenk de saus over de asperges. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten