woensdag 21 april 2010

Zuurkoolstamppot met een zuidelijke twist en gegratineerde kabeljauw

Vanavond eten we een winterse maaltijd met een zomerse twist. Dit keer een variatie op een traditioneel recept door toevoeging van Dijon mosterd, zongedroogde tomaten en knoflook. Gecombineerd met verrassende kabeljauw met kaas.

Ingrediƫnten

  • 500 gr. aardappelen
  • 150 ml. melk
  • 25 gr. boter
  • 500 gr. biologische wijnzuurkool
  • 400 gr. kabeljauwfilet
  • 100 gr. oude kaas, in plakken
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 3 el. zongedroogde tomaten, in smalle reepjes
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper

Bereiding
Kook de zuurkool in ca. 16 minuten gaar. Maak van de aardappelen, melk, boter, zout en peper een mooie puree (zie basisrecepten).
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze in een ovenschaal. Bedek de vis met de plakken kaas. Laat de vis/kaas in ca. 10 minuten gaar worden in de oven.
Roer de zongedroogde tomaten en mosterd door de puree, pers de knoflook uit en roer deze ook door de puree. Meng de zuurkool met de puree. 
Serveer de stamppot met de gegratineerde kabeljauw. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: