zaterdag 17 april 2010

Farfalle met witlof, gerookte zalm en kruidenkaas

Een heerlijke lentedag en vanavond eten we dus iets wat daar bijhoort. De pasta met een saus van geroerbakte witlof, gerookte zalm en kruidenkaas is smakelijk en voedzaam.

Ingrediƫnten

  • 250 gr, farfalle (strikjespasta)
  • 2 el. olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, grof gehakt
  • 500 gr. witlof, fijngesneden
  • 200 gr. dunne plakjes gerookte zalm, fijngesneden
  • 300 gr. verse kaas met kruiden en knoflook

Bereiding
Kook de farfalle in 10 minuten al dente (beetgaar).
Fruit de knoflook kort en voeg de witlof toe. Roerbak de de witlof ca. 6 minuten. Voeg de zalm en kruidenkaas toe. Laat de kaas smelten tot een mooie saus ontstaat. Breng op smaak met zeezout en versgemalen zwarte peper. Meng de farfalle er door. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: