Ingrediënten
- 5 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg, ontdooid
- 250 gr. chorizo, in hele kleine blokjes
- 400 gr. Leerdammer kaas, in plakken van ca. 0,5 cm.
- 1 rode paprika, in halve reepjes
- 500 gr. groene asperges
- 2 eieren
- 125 ml. crème fraîche
- 3 tl. Provençaalse kruiden
Materiaal
- quichevorm van 24 cm doorsnee
- deegroller
- 500 gr. spliterwten (steunvulling)
- bakpapier
Bereiding
Verwarm de heteluchtoven voor op 170 graden. Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze op een met wat bloem bestrooid werkblad met een deegroller uit tot een ronde lap van ca. 28 cm. doorsnee. Vet de quichevorm in met boter en leg het deeg in de vorm met een opstaande rand. Leg het stuk bakpapier op het bladerdeeg en strooi de steunvulling erin. Zet de vorm ca. 15 minuten in de oven.
Bak de chorizo in 10 minuten langzaam uit in een droge koekenpan, voeg na 5 minuten de paprika toe. Snijd van de asperges de onderste 2 cm. af, snijd ze in drieën en kook ze ca. 5 minuten.
Klop de eieren los met de creme fraiche en roer er de kruiden en ruim peper door.
Giet het chorizo-paprikamengsel in een vergiet belegd met keukenpapier en laat het vet in het papier dringen. Giet de asperges af.
Haal de quichevorm uit de oven en verwijder het bakpapier met de steunvulling.
Doe de asperges in de vorm met het bladerdeeg. Verdeel de parika en chorizo erover. Beleg het geheel met de plakken kaas. Schenk tot slot eiermengsel eroverheen.
Bak het geheel 20 minuten in de heteluchtoven op ca. 170 graden. Eet smakelijk!
2 opmerkingen:
Gisteren gemaakt - we vonden hem erg lekker!
Volgende keer bak ik de bodem iets langer voor, hij was nog net niet droog genoeg.
Ook de helft zonder kaas (voor mijn niet-kaas-etende vriend) beviel goed. Ik had wat minder chorizo in huis, volgende keer zorg ik dat ik echt 250 gram heb, dat is toch wel een belangrijke smaakmaker.
Mjam!
Renate, dank voor je leuke reactie en tip. Ik heb baktijd van de bodem iets aangepast!
Een reactie posten