zondag 18 april 2010

Tartaar met gepocheerd ei, rodebietensalade en stokbrood

Een zomerse dag vraagt om een zomers gerecht. Vanavond eten we dus deze lichte maaltijd, die ook nog eens snel klaar is.


Ingrediƫnten
  • 400 gr. rode bieten, geraspt
  • 50 ml azijn
  • 2 el. mayonaise
  • 1 el. yoghurt
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 2 tl. dille
  • 1 el extra vergine olijfolie
  • zout
  • peper
  • 3 biologische rundertartaartjes
  • 25 gr. roomboter of margarine
  • 2 af te bakken baguettes (kleine, dunne stokbroodjes)
  • 3 eieren

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Breng in een grote pan water aan met de azijn aan de kook.
Maak van de mayonaise, yoghurt, mosterd, dille, olijfolie, zout en peper een saus. Meng de geraspte bietjes erdoor.
Bak de baguettes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. 
Verhit de boter in een koekenpan, bestrooi de tartaartjes met zou en peper en bak ze 6-8 minuten. Keer ze regelmatig om.
Zet de pan op een zeer laag vuur, zodat het net niet kookt. Breek de eieren vlak boven het water en pocheer ze 4 minuten. De dooier moet zacht blijven (als je dat niet wilt, pocheer de eieren dan een paar minuten langer). Haal ze er voorzichtig uit met een schuimspaan en leg ze op de gebakken tartaartjes.
Snijd het stokbrood in stukken en serveer deze bij de tartaartjes en bietensalade. Eet smakelijk.

Geen opmerkingen: