Ingredienten
- 300 gr. spaghetti
- 30 gr. verse basilicumblaadjes
- 6 el. extra vergine olijfolie
- 30 gr. parmezaanse kaas, geraspt
- 1 el. pijnboompitten
- 2 teentjes knoflook
- zout
- peper
- 6 trostomaten, in blokjes
- 150 gr. fetakaas, in blokjes
- sap van 1 limoen
- 2 tl. oregano, gedroogd
Bereiding
Kook de spagthetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Meng alle ingredienten voor de pesto (basilicum, 4 el. olijfolie, pijnboompitten, knoflook en zout) in een keukenmachine of blender tot een gladde saus. Doe de saus in een grote schaal en roer de kaas erdoor. Meng de spaghetti door de pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Maak een dressing van olijfolie, limoen, zout en peper en meng de tomaat en feta erdoor. Serveer de tomaten-fetasalade bij de spaghetti. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten