maandag 19 april 2010

Spaghetti al pesto met tomaten-fetasalade


Wat eten we vanavond? Een klassieker uit de Italiaanse keuken: spaghetti met pesto. Uiteraard komt de pesto uit eigen keuken. Lekker met een frisse tomatensalade met fetakaas.

Ingredienten
  • 300 gr. spaghetti
  • 30 gr. verse basilicumblaadjes
  • 6 el. extra vergine olijfolie
  • 30 gr. parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 el. pijnboompitten
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 6 trostomaten, in blokjes
  • 150 gr. fetakaas, in blokjes
  • sap van 1 limoen
  • 2 tl. oregano, gedroogd


Bereiding
Kook de spagthetti volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (beetgaar). Meng alle ingredienten voor de pesto (basilicum, 4 el. olijfolie, pijnboompitten, knoflook en zout) in een keukenmachine of blender tot een gladde saus. Doe de saus in een grote schaal en roer de kaas erdoor. Meng de spaghetti door de pesto. Breng op smaak met zout en peper.
Maak een dressing van olijfolie, limoen, zout en peper en meng de tomaat en feta erdoor. Serveer de tomaten-fetasalade bij de spaghetti. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: