Ingrediƫnten
- 2 el. olijfolie
- 1 winterwortel, in kleine blokjes
- 250 gr. biologische runderchipolata (worstjes)
- 3 teentjes knoflook, grof gehakt
- 1 dl. rode wijn
- 1 dl. volle melk
- 750 gr. romatomaten, in blokjes
- 250 gr. farfalle (strikjespasta)
- 50 gr. oude boerenkaas, geraspt
Bereiding
Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en bak de blokjes winterwortel op middelhoog vuur ca. 5 minuten. Voeg de knoflook toe aan de wortel en fruit deze mee op een laag vuur.
Bak intussen de worstjes in ca. 7 minuten goudbruin. Snijd ze in kleine stukjes. Kook intussen de pasta in 10 minuten beetgaar.
Doe de wijn bij de wortel en knoflook en laat deze op hoog vuur (grotendeels) verdampen. Voeg vervolgens de melk toe en laat deze grotendeels verdampen. Doe de tomaten erbij en laat deze op een hoog vuur meebakken en het vocht ervan inkoken. Warm op het laatst de stukjes wordt nog mee. Breng op smaak met zout en peper. Roer de afgegoten pasta erdoor en serveer met wat geraspte kaas. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten