maandag 31 mei 2010

Penne putanesca

Vanavond eten we een traditionele pasta uit het Napolitaanse heuvelland. Lekker met verse kerstomaatjes en olijven.


Ingrediƫnten

  • 250 gr. penne rigate
  • 3 el. olijfolie
  • 2 grote tenen knoflook, in plakjes
  • 1/2 tl. chilivlokken
  • 50 gr. broodkruim
  • 3 ansjovisfilets, fijngesneden
  • 100 gr. ontpitte groene olijven, kleingesneden
  • 300 gr. kerstomaatjes, gehalveerd
  • 2 el. kappertjes
  • flinke hand grof gesnipperde basilicum
  • 25 gr. Parmezaanse kaas, geraspt
Bereiding
Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente gaar. 
Verhit de olie in een koekenpan op matig vuur en bak hierin de knoflook, chilivlokken, broodkruim en ansjovis enkele minuten. De knoflook mag niet bruin worden. Voeg de overige ingrediĆ«nten toe en laat alles enkele minuten pruttelen tot de tomaatjes net zacht zijn en alles goed is doorgewarmd.
Schep de pasta om met de de saus en breng het geheel op smaak met versgemalen zwarte peper. Strooi er op de borden wat Parmezaanse kaas over. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: