dinsdag 1 juni 2010

Gebakken pangasiusfilet met pittige mosterdsaus en worteltjes

Vanavond eten we deze stevige witvis gebakken in roomboter. De romige mosterdsaus, gebakken worteltjes en rijst maken er een smakelijk geheel van.

Ingrediënten
  • 150 gr. basmatirijst
  • 2 el. olijfolie
  • 400 gr. worteltjes, in stukjes van ca. 1 cm.
  • 200 ml crème fraîche
  • 3 el. Dijon mosterd
  • 2 el. verse dille
  • 2 el. honing
  • 350 gr. pangasiusfilet, in de lengte gehalveerd
  • 5 el. bloem
  • 25 gr. roomboter
  • zout
  • peper
Bereiding
Kook de rijst in ca. 8 minuten gaar en laat deze nog 15 minuten afgedekt staan.
Verhit 1 el. olijfolie en rooster de worteltjes al omscheppend tot ze gaar zijn.
Doe de crème fraîche in een steelpan en verwarm deze. Roer de mosterd en de dille erdoor. Roer de honing erdoor en breng op smaak met zout en peper. Bestrooi de vis aan een kant met zout en peper en aan beide zijden met bloem. Verhit de roomboter en 1 el. olijfolie en bak de vis in ca. 4 minuten op hoog vuur. Keer halverwege. Doe de rijst op de borden, en schep de worteltjes erop. Leg de vis ernaast en schep de saus over de worteltjes en vis. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: