zondag 30 mei 2010

Cheeseburgers, sandwiches en gegrilde ananas met ijs

Vandaag eten we dit lekkere maaltje, deels warm, deels koud. Gezellig om met familie of vrienden te verorberen.


Ingrediƫnten (4 pers)

  • 4 (biologische) hamburgers
  • 4 bruine bolletjes
  • 4 vierkante plakken belegen kaas
  • ketchup
  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 8 sneetjes bruin casinobrood
  • halve komkommer, geschild in dunne plakjes
  • 1 gerookte kipfilet, in dunne plakjes
  • 200 gr. gerookte zalm
  • 200 gr. roomkaas
  • 10 takjes verse dille, fijngehakt
  • 1 flinke theelepel Dijon mosterd
  • 1 ananas, schoongemaakt in 8 parten
  • 3 el. donkerbruine basterdsuiker
  • vanilleslagroomijs


  • 8 sateprikkers
Bereiding
Leg de plakjes komkommer in een vergiet en bestrooi ruim met zout. Laat de komkommer minimaal een half uur uitlekken (leg er iets zwaars op om het vocht er uit te drukken).
Verwarm 150 ml. water met de basterdsuiker en laat enigszins inkoken tot een ietwat stroperig geheel ontstaat. Marineer de ananas minimaal 1 uur in de suikerstroop.
Grill de hamburgers in de oven/grillpan ca. 5 minuten aan beide kanten. Beleg de broodjes met een plak kaas, een hamburger en wat ketchup.
Besmeer 4 sneetjes bruin brood met de room-dillekaas en leg hier ruim zalm op. Besmeer de andere 4 sneetjes bruin brood met wat boter en beleg deze met plakjes komkommer en kipfilet. Leg op elke boterham een sneetje wit brood. Snijd de sandwich schuin door.
Grill de ananas gedurende 10 minuten, tot ze enigszins gecaramelliseerd zijn. Steek in elk part een sateprikker en serveer met 2 bolletjes ijs.

Geen opmerkingen: