Ingrediƫnten
- 150 gr. basmatirijst
- 400 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
- 350 gr. oosterse wokblokjes
- 4 el. pindakaas
- 1 tl. sambal badjak
- 3 teentjes knoflook, geperst
- 2 el. ketjap manis
- 1 tl. gemberpoeder (djahe)
- 1 tl. komijnpoeder (djinten)
- 1 tl. citroengraspoeder (sereh)
- 1 el. gemalen kokos
- 1 dl. melk
Bereiding
Kook de rijst in 8 minuten gaar, giet af en laat nog even staan met de deksel op de pan. Kook de boontjes in ca. 10 min. beetgaar. Maak de pindasaus klaar in een ruime (steel)pan.
Doe de sojablokjes bij de pindasaus en warm deze goed door. Roer tot slot de boontjes erdoor. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten