zaterdag 12 juni 2010

Spinazie-risotto met garnalen en mosselen

Met risotto is het altijd dankbaar combineren. Vandaag heb ik een combinatie gemaakt met verse spinazie, garnalen en mosselen. De pecorino romano zorgt voor een pittig element.


Ingrediƫnten
  • 25 gr. roomboter
  • 2 el. olijfolie
  • 150 gr. arboriorijst
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gehakt
  • 100 ml. droge witte wijn
  • 200 ml. hete kippenbouillon
  • (enkele druppels tabasco)
  • 450 gr. verse spinazie, grofgehakt
  • 250 gr. tijgergarnalen (diepvries, ontdooid)
  • 250. mosselen (diepvries, ontdooid)
  • 50 gr. pecorino romano, geraspt
Bereiding
Smelt de boter in een ruime (koeken)pan met dikke bodem. Doe de olie erbij en verhit het geheel. Fruit de ui ruim 5 minuten op middelhoog vuur, voeg de knoflook toe en fruit deze nog 2 minuten mee op laag vuur. Roer de rijst erdoor en bak deze al roerend 2 minuten, zodat de korrels wat glazig zien.
Schenk de wijn erbij en laat de rijst deze opnemen. Roer regelmatig. Doe evt. de tabasco in de bouillon. Schep wat bouillon in de pan, roer en laat de rijst de bouillon opnemen met een deksel op de pan. Herhaal dit totdat de bouillon op is. Voeg de garnalen en mosselen toe en warm deze mee.
Roerbak de spinazie 2 minuten in een aparte pan en laat deze goed uitlekken. Doe de spinazie met de pecorino bij de risotto en roer het geheel goed door. Breng op smaak met versgemalen peper. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: