Ingrediƫnten (4 pers.)
- 3 el olijfolie
- 2 uien, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 aubergines, in blokjes
- 2 blikken tomatenblokjes (a 400 g)
- 1 bakje mascarpone (250 g)
- 1 pakje lasagnebladen
- 50 g boter
- 50 g bloem
- 0,5 liter volle melk
- nootmuskaat
- 150 oude kaas, geraspt
Materialen
- ovenschaal ca. 20 x 30 cm, ingevet
Bereiden
Verhit de olie in een koekenpan. Fruit de ui 7 min. Voeg de knoflook en de aubergine toe en bak nog 5 min. Voeg de tomaten toe. Laat nog 5 minuten zachtjes doorkoken. Schep nu de mascarpone erdoor en breng op smaak met peper en zout. Verwarm de heteluchtoven voor op 180 °C. Maak een roux door de boter in een pan te laten smelten, voeg de bloem in 1 keer toe en roer met een houten lepel tot de roux lichtbruin begint te kleuren. Schenk de melk erbij en breng al roerend aan de kook. Laat 10 min. op laag vuur garen. Roer regelmatig. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
Smeer een laagje van de roux over de bodem van de ovenschaal. Meng de rest vande roux met de saus. Leg op de laag roux 1 laag lasagnebladen. Schep een ruime hoeveelheid saus over de lasagnebladen. Zorg ervoor dat de lasagnebladen goed bedekt zijn. Leg op de saus weer een laag lasagnebladen en daarna weer saus. Ga zo door tot je ca. 5 lagen lasagnebladen hebt. Sluit af met een laag saus. Schep evt. overgbleven saus naast de stapel. Bestrooi met de kaas en zet de schaal in het midden van de hete oven. Bak de lasagne in 30 min. gaar en goudbruin. Eet smakelijk!
4 opmerkingen:
Voor het eerst kom ik op je blog terecht en ik heb dit gerecht nu in de oven staan, klaar voor het bezoek. Ik ben benieuwd. Ik laat het je wel weten hoe het gevallen is. Ik ga nog even bij je rondneuzen, het ziet er gevarieerd uit.
Dank voor je leuke reactie.
Het was lekker! En het bezoek vond het ook ok. Zelfs mijn man, die normaal altijd in de keuken staat.
Erg leuk om te horen.
Een reactie posten