zondag 29 augustus 2010

Risotto met garnalen, boontjes en citroen


Een regenachtige, bijna herfstige zomerdag. Dat bracht mij op het idee om vandaag deze  kruidige risottomaaltijd op tafel te zetten. Lekker voedzaam, maar door de citroen toch lekker fris.



Ingrediƫnten
  • 400 gr. sperziebonen, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 el olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 200 gr. risottorijst, bv. arborio
  • 1 visbouillontablet
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen, schoongeboend
  • 200 gr. rose garnalen
  • 25 gr. verse bieslook, fijngesneden
  • 20 gr. platte peterselie, fijngesneden
Bereiden
Kook de sperziebonen in ca. 12 minuten beetgaar. Verwarm de olie in een pan en fruit de knofook 2 min. op laag vuur. Voeg de rijst toe en fruit 2 min. mee. Los ondertussen het bouillontablet op in 600 ml kokend water. Voeg de wijn toe aan de risotto en roer op middelhoog vuur tot de risotto de wijn heeft opgenomen. Voeg 100 ml hete bouillon toe en roer weer tot de risotto het vocht heeft opgenomen. Herhaal dit met steeds een nieuwe scheut bouillon, zorg ervoor dat de risotto zacht blijft koken. Rasp ondertussen de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Houd het rasp en het sap apart. Haal de pan van het vuur als de risotto net gaar is. Meng de garnalen, het citroenrasp, de kruiden door de risotto en breng op smaak met het citroensap, peper en zout. Roer tot slot de warme boontjes erdoor. Serveer direct. Eet smakelijk!


Dit recept is gebaseerd op een recept van www.ah.nl.

Geen opmerkingen: