vrijdag 27 augustus 2010

Spinaziesoep met gerookte zalm en geroosterd brood

Vanavond eten we weer eens een soepje. Een goed gevulde, romige spinaziesoep met reepjes gerookte zalm. Daarbij geroosterde sneetjes witbrood.


Ingrediënten
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knolook, grofgehakt
  • 1 - 1,2 kg. verse spinazie
  • 1 liter kippenbouillon (van 1 tablet)
  • 200 ml crème fraîche
  • 400 g gerookte zalm, in reepjes
  • 8 kleine harde witte broodjes (voorgebakken)
  • 2 tl gedroogde dragon
Materialen
  • broodrooster
  • staafmixer
Bereiding
Verhit de olie in een grote (soep)pan en fruit de ui en de knoflook 3 min. Voeg de spinazie toe en laat deze slinken (evt. in porties). Schenk de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook. Draai het vuur laag en roer crème fraîche erdoor. Pureer vervolgens de soep met de staafmixer tot een glad geheel ontstaat.
Snijd het (ongebakken) brood in sneetjes en rooster deze in de broodrooster krokant. 
Breng de soep op smaak met de dragon en peper en zout. Voeg tot slot de gerookte zalm toe. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: