vrijdag 6 augustus 2010

Mosselen met focaccia en gemengde salade

Dat was lang geleden: gekookte mosselen. Heerlijk met een mosterd-knoflookmayonaise, frisse salade en focacciabrood.

Ingrediƫnten


  • 2 kilo grote mosselen
  • 2 dl. droge witte wijn
  • 1 bosje selderie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 5 el. mayonaise
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zak gemengde sla met rucola
  • 2 el. olijfolie
  • sap van 1 limoen
  • zout
  • peper
  • 2 focacciabroodjes met mozzarella
Bereiding
Doe de mosselen in koud water en was het meeste zand van de schelpen. Gooi de mosselen weg die bij het wassen niet dicht zijn gegaan. Gooi ook kapotte schelpen weg.
Meng de mayonaise met de mosterd en geperste knoflook en roer het tot een saus.
Verwarm de heteluchtoven voor op 180 graden (gewone oven 200 graden). Verwarm de focacciabroddjes 8 minuten. Doe de mosselen met de wijn, ui en selderij in een ruime pan en kook de mosselen ca. 6 minuten.
Maak een dressing van de olijfolie, het limoensap, zout en peper. Meng de dressing met de sla. Snijd het brood in stukjes. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: