woensdag 4 augustus 2010

Penne met spinazie met kaas en olijven

Vanavond staat er pasta op tafel. Lekker met spinazie, twee soorten en olijven. Snel klaar, gezond en voedzaam. Dat past wel bij een wisselvallige zomerdag als vandaag.


Ingrediƫnten

  • 300 gr. penne rigate
  • 450 gr. biologische spinazie (diepvries), ontdooid
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 el. (zwarte) taggia olijven, grofgehakt
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 150 gr. oude kaas, in kleine blokjes
  • 100 gr. pecorino romano, geraspt
  • 1 ei
  • 1 el. olijfolie
  • 1 tl. gemalen chilipepers
  • zout
  • peper
Bereiding
Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzing op de verpakking beetgaar (al dente). Verwarm intussen de spinazie en pers de knoflook erboven uit. Roer de olijven erdoor. Haal de pan van het vuur en roer het ei en de mosterd erdoor. Breng op smaak met chilipeper, zout en peper.
Meng de spinazie met de afgegoten penne en voeg een klein beetje olijfolie toe. Roer tot slot de kazen erdoor. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: