maandag 30 augustus 2010

Tomaat & worst van de bakplaat

Vanavond eten we weer eens iets uit de oven: lekkere geroosterde aardappeltjes en tomaatjes met Toscaanse worstjes met daarbij in de schil meegeroosterde tenen knoflook. Lekker zonnig eten voor een (na)zomerdag. Ook vandaag heb ik mij laten leiden door de Allerhande.


Ingrediƫnten
  • 375 gr. voorgekookte krieltjes
  • 6 tenen knoflook, ongepeld
  • 1/2 bakje tijm (a 15 g),
  • 5 el olijfolie
  • 6 trostomaten
  • 2 rode uien, in parten
  • 6 Toscaanse worstjes (schaal 6 stuks)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C. Verdeel de krieltjes over een bakplaat. Leg de tenen knoflook en de helft van de takjes tijm ertussen. Besprenkel met 3 el olie en bestrooi met peper en zout naar smaak. Zet de bakplaat 20 min. in het midden van de oven. Ris met een vork de blaadjes van de rest van de tijm. Halveer de tomaten en besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de tijm en peper en zout naar smaak. Neem de bakplaat uit de oven en voeg de tomaten, de uien en de worstjes aan de krieltjes toe. Schuif de bakplaat nog 20 min. in de oven. Schep tussentijds voorzichtig om. Verdeel het gerecht over 4 borden. Haal de knoflooktenen uit de schilletjes voor u ze opeet. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: