maandag 6 september 2010

Mie met wokgroenten en sojablokjes

Weer een maaltijd met een oosterse achtergrond. Deze eenvoudige vegetarische bami wordt heerlijk op smaak gebracht met oestersaus en chinese five spice. De oosters gekruide sojablokjes passen hier prima bij.


Ingrediƫnten
  • 2 el. arachide-olie
  • 500 gr. oosterse wokgroenten, diepvries
  • 3 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 2 tl. chinese five spice (gemengde kruiden)
  • 1 el. sojasaus
  • 2 el. oestersaus
  • 2 tl. sambal badjak
  • 350 gr. oosters gekruide sojablokjes, gehalveerd
  • 160 gr. eiermie
Bereiding
Bereid de eiermie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit intussen de olie in een wok en roerbak de groenten ca. 5 minuten. Bak de knoflook kort mee. Roer de kruiden, sambal, sojasaus en oestersaus erdoor en laat nog even pruttelen. Voeg tot slot de sojablokjes toe en warm deze nog een paar minuten mee. Roer tot slot de afgegoten eiermie door het mengsel. Breng op smaak met zout. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: