woensdag 8 september 2010

Gegrilde zalmfilet met bloemkool en rösti

Vanavond eten we weer eens een lekker gegrild stukje zalmfilet. Dit in combinatie met bloemkool met een sausje van pecorino romano met Dijon mosterd en röstirondjes uit de oven.

Ingrediënten
  • 15 röstirondjes (diepvries)
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 25 gr. boter
  • 25 gr. bloem
  • 250 ml melk
  • 2 tl. Dijon mosterd
  • 50 gr. pecorino romano, geraspt
  • 350 gr. zalmfilet, in 3 stukken
  • zout
  • peper
  • 2 tl. gedroogde dille
Bereiden
Verwarm de heteluchtoven voor op 200 graden. Leg de bevroren röstirondjes op bakpapier op een bakplaat. Bak ze in 16 minuten goudbruin, draai ze halverwege om. Kook intussen de bloemkool in ca. 14 minuten gaar. Maak van de boter, bloem, en melk een roux volgens het basisrecept. Roer er de mosterd en de geraspte pecorino door. Breng op smaak met zout en peper. 
Smeer de zalmfilets in met een beetje olijfolie en laat ze ca. 5-7 minuten onder een hete ovengrill goudbruin worden (tijd is afhankelijk van de dikte van de stukken). Haal ze uit de oven en bestrooi ze met zout, peper en dille.

Geen opmerkingen: