zondag 5 september 2010

Lamscurry met haricots verts


Een heerlijk geurige curry, niet al te pittig. Met malse stukjes lamsvlees, verse gember, kokosmelk en haricots verts. Het was lastig om deze maaltijd erg smakelijk te fotograferen, dus hopelijk laat je je daardoor niet afschrikken.
Ingrediƫnten

  • 1 el. zonnebloem- of arachide(pinda)-olie
  • 300 gr. lamsboutfilet, in kleine stukjes
  • 1 ui, in ringen
  • 1 rode peper, zaadjes verwijderd en in stukjes (zie Tips en technieken)
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • stukje verse gember van 3 cm, geraspt
  • 4 el. korma currypasta
  • 250 ml. kokosmelk
  • 400 gr. haricots verts, gehalveerd
  • 250 ml. hete runderbouillon
  • sap van 1 limoen
  • 150 gr. (basmati)rijst
Bereiding
Verhit de olie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak het vlees in 2-3 min. rondom bruin. Neem uit de pan, en doe de ui erin en evt. nog wat olie. Roerbak de ui 3-4 min. tot de ui zacht en goudbruin is. Doe het vlees terug in de pan met de stukjes rode peper, knoflook en gember en bak 1 min. tot de geuren vrijkomen. Roer de kormapasta erdoor en laat nog 1 min. bakken.
Roer de kokosmelk en bouillon erdoor, draai het vuur laag en laat onder af en toe roeren 45 min. zachtjes koken of tot het vlees zacht is. Kook intussen de rijst in 8 minuten gaar. Voeg na 35 min. de haricots verts toe aan het vlees mengsel en laat deze 10 minuten meekoken. Breng op smaak met limoensap en zeezout.
Verdeel de curry over de borden en serveer met de rijst. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: