vrijdag 24 september 2010

Penne (pasta) met bloemkool, tomaten en room

Vanavond eten we een heerlijke romige pasta met bloemkool. De combinatie met de tomaat en de pittige parmezaanse kaas is heerlijk.
Ingrediƫnten
  • 350 gr. bloemkool
  • 40 gr. boter
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 1/4 tl. gemalen chilipeper
  • zout
  • 250 gr. verse rijpe romatomaten
  • 125 ml. slagroom
  • 50 gr. parmezaanse kaas, geraspt
  • 250 gr. penne
  • (versgemalen peper)
Bereiding
Kook de bloemkool in ruim water zonder zout gaar. Laat hem iets afkoelen en snijd hem in stukjes van 2 cm.
Doe 2 liter water in een ruime pan op hoog vuur.
Ontvel de tomaten (zie Tips en technieken), haal de zaadjes er uit en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Smelt de boter in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de stukjes ui toe en fruit ze zacht en mooi goudgeel.
Voeg de chilipeper en bloemkool toe en doe er royaal zout bij. Bak de bloemkool lichtbruin (8-10 min.).Roer er de tomaten door en laat ze 1 min. meepruttelen.
Als het water kookt voeg dan 1 el. zout toe en doe er goed roerend alle penne bij.
Giet de room in de pan met saus en kook deze tot ongeveer de helft in.
Giet de al dente gare penne af en meng ze goed met de saus en de kaas. Voeg zo nodig nog wat zout en peper toe. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: