Ingrediƫnten
- 30 gr. boter/margarine
- 1 el. olie
- 1 ui, grofgehakt
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 250 gr. champignons, grofgehakt
- 1 aubergine, in blokjes
- 3 cm. gemberwortel, geschild en zeer fijngehakt
- 3 (biologische) eieren
- 1 klein blikje tomatenpuree
- 30 gr. bloem
- 350 ml. melk
- 250 gr. (basmati)rijst
Bereiding
Doe de blokjes aubergine in een vergiet, bestrooi met zout en laat ze 10 min. staan. Spoel ze daarna af met koud water. Hierdoor verdwijnt het bittere vocht uit de aubergine. Kook de eieren ca. 8 minuten, laat ze 'schrikken' in koud water, pel ze en hak ze grof.
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit de boter en olie in een koekenpan en fruit de ui er ca. 10 minuten zachtjes in. Fruit de knoflook ca. 1 minuut mee. Voeg de champignons en aubergine toe en bak deze op hoog vuur ca. 5 minuten. Roer de gember erdoor en laat nog even meebakken. Strooi de bloem erover en roer deze goed door. Verhit de melk (in de magnetron) en schenk deze bij beetjes in de pan. Roer steeds goed door. Herhaal dit tot een mooie ragout ontstaat. Meng tot slot de tomatenpuree en ei erdoor en breng op smaak met versgemalen peper. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten