maandag 20 september 2010

Pizza met pesto, gegrilde paprika en mozzarella

Zelf pizza maken is leuk. Het kost alleen wel veel tijd om de bodem te maken. Daarom heb ik op deze doordeweekse avond gebruikgemaakt van kant en klare bodems. Wel zo makkelijk. Het idee voor de vulling komt wel uit eigen koker.
Ingrediƫnten

pesto

  • 15 gr. basilicumblaadjes
  • 1 el. pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el. extra vergine olijfolie
  • zout
  • 15 gr. parmezaanse kaas
pizza en vulling
  • 2 rode paprika's
  • 2 gele paprika's
  • 2 pizzabodems met tomaat, doorsnede ca. 24 cm.
  • 1 bakje ricotta (250 gr.)
  • 2 bolletjes mozzarella, in plakjes
  • 100 gr. zwarte (taggia) olijven
  • 2 blikjes ansjovisfilets, uitgelekt
  • versgemalen peper
Bereiding
Maak van de genoemde ingrediĆ«nten en kleine hoeveelheid pesto (zie Basisrecepten). Ontvel de paprika's (zie Tips en technieken).
Verwarm de oven voor op 200 graden. Besmeer de bodems met een dun laagje pesto. Leg hierop de repen gegrilde paprika. Verdeel de ricotta over beide pizza's in kleine hoopjes. Leg vervolgens de ansjovisfilets erop en bedek het geheel met de plakjes mozzarella. Verdeel er tot slot de olijven over en breng op smaak met wat peper. Doe de pizza;s in de oven en laat ze in10-12 minuten heet worden. Ze zijn klaar als de mozzarella is gesmolten en hier en daar goudbruin is. Snijd elke pizza in parten. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: