maandag 18 oktober 2010

Pipe rigate met worteltjes, tonijn en gorgonzola

Vanavond eten we pasta met gebakken/geroosterde worteltjes, tonijn en gorgonzola. Een wellicht niet-alledaagse combinatie, maar wel verrassend smakelijk! De tonijn is natuurlijk wel MSC-gecertificeerd. Verder heb ik het gerecht op smaak gebracht met Dijon mosterd en knoflook.
Ingrediƫnten
  • 2 el. olijfolie
  • 500 gr. worteltjes, in stukjes van ca. 1 cm.
  • 250 gr. pipe rigate
  • 2 blikjes witte MSC tonijn in olijfolie, uitgelekt
  • 1 el. Dijon mosterd
  • 200 gr. Gorgonzola, in stukjes
  • zout
  • peper
Bereiding
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak/rooster de worteltjes ca. 10 minuten. Kook intussen de pipe in kokend water en zout in ca. 9 minuten al dente (beetgaar). Voeg de knoflook en de mosterd aan de worteltjes toe en bak even mee. Doe de tonijn in de pan maak deze los met een vork en warm het geheel goed door. Roer tot slot de Gorgonzola erdoor en laat deze smelten. Breng op smaak met ruim  versgemalen peper. Meng tot slot de pipe met de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: