woensdag 20 oktober 2010

Thaise zuurkool-rijstschotel met paprika en pangafilet

Zuurkool, maar dan heel anders dan anders. Soms moet je wat durven: de zure smaak combineren met Thaise rode curry pasta. Ik wist vooraf niet hoe dit zou uitpakken, maar het resultaat was erg smakelijk. Dit mede door de room die de scherpe kantjes van de curry wegneemt. Samen met de zoete puntpaprika en de stevige panga een mooi geheel.
Ingrediƫnten
  • 500 gr. biologische zuurkool (naturel)
  • 50 ml. appelsap
  • 150 gr. basmatirijst
  • 2 el. olijfolie
  • 2 (zoete) puntpaprika's, in smalle reepjes
  • 300 gr. pangafilet, in blokjes
  • 1 el. Thaise rode currypasta
  • 1 tl. komijnpoeder
  • 125 ml. kookroom
Bereiding
Kook de zuurkool in het appelsap in ca. 15 minuten beetgaar. Kook intussen de rijst in 8 minuten gaar.
Verhit de olijfolie in een ruime koekenpan en bak de paprika enkele minuten. Roer de currypasta en het komijnpoeder erdoor en laat even meebakken. Doe de pangafilet erbij, roer goed door een laat zachtjes ca. 5 minuten meegaren. Roer tot slot de kookroom erdoor.
Giet de rijst en zuurkool af en meng deze met de inhoud van de koekenpan. Breng evt. op smaak met wat zeezout. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: