maandag 4 oktober 2010

Rigatone (pasta) met witlof en rivierkreeftjes

Een gebonden saus met fijngesneden witlof, rivierkreeftjes en geraspte kaas is de smaakmaker van deze maaltijd. Een hint van wijnazijn geeft een kick aan de rigatone met deze saus.
Ingrediƫnten
  • 2 el. olijfolie
  • 500 gr. witlof, fijngesneden
  • 1 el. witte wijnazijn
  • 2 el. suiker
  • 20 gr. bloem
  • 200 ml. hete melk
  • 250 gr. oude boerenkaas, geraspt
  • 200 gr. rivierkreeftjes, grofgehakt
  • versgemalen peper
Bereiding
Verhit de olie in een ruime koekenpan en roerbak de witlof ca. 5 minuten. Roer de wijnazijn en suiker door. Laat zo veel mogelijk vocht verdampen. Kook inmiddels de rigatone in 11 minuten al dente (beetgaar).
Strooi de bloem over de witlof en roer goed door. Laat even gaar worden. Schenk de melk in kleine hoeveelheden bij de witlof en roer tot een gladde saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper. Roer er de rivierkreeftjes en geraspte kaas door. Meng tot slot de afgegoten pasta door de saus. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: