zondag 24 oktober 2010

Lasagne met gerookte zalm en geitenkaas

Vanavond een lekkere lasagne met gerookte zalm. Ik heb eerder een variatie met verse tomaat en andere kaas gemaakt. Lasagne in combinatie met gerookte zalm doet het altijd goed. De zachte geitenkaas maakt het gerecht helemaal af.
Ingrediƫnten
  • 2 el. olijfolie
  • 2 uien, grofgehakt
  • 4 teentjes knoflook, grofgehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 1 tl. oregano
  • 1 tl. tijm
  • 1 tl. salie
  • 1 tl. basilicum
  • versgemalen peper
  • zout
  • 25 gr. boter
  • 25 gr. bloem
  • 250 ml. warme melk
  • 1 pak lasagnebladen
  • 200 gr, gerookte zalmfilet in plakjes
  • 125 gr. zachte geitenkaas, in blokjes
  • 50 gr. oude kaas, geraspt
Bereiding
Fruit de ui in de verhitte olie in 5-7 min goudbruin. Fruit de knoflook ca. 1 min. mee. Schenk de tomatenblokjes erbij en voeg de oregano en tijm toe. Breng de saus aan de kook en laat 30 minuten zactjes pruttelen, zodat een dikkige saus ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
Maak intussen van de boter, bloem en melk een bechamelsaus (zie Basisrecepten).
Verwarm de oven voor op 200 graden. 
Vet een ovenschaal licht in. Doe een laagje bechamelsaus op de bodem van de ovenschaal en leg daarop een laag lasagnebladen. Meng de rest van de bechamelsaus met de tomatensaus. Leg een laag zalmplakjes op de lasagnebladen en schep er wat tomatensaus over. Zorg ervoor dat de lasagnebladen bedekt zijn door saus. Leg hier weer lasagnebladen op. Herhaal deze stappen totdat alle saus en zalm gebruikt is. De laatste laag moet bestaan uit saus. Verdeel de geitenkaas over de suas. Strooi tot slot de geraspte kaas erover. Zet de schaal in de oven en laat in ca. 30 minuten gaar en goudbruin worden. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen: